4 עובדות שצריך לדעת על כיבוי אש
כולם יודעים שכיבוי אש מבוסס על התזת מים המפריעים לתהליך הבערה. יחד עם זאת, לאורך השנים חלו לא מעט שינויים בטכניקות הכיבוי הקיימות. הנה 4 עובדות שכדאי להכיר:
1. שירותי כבאות והצלה לא עוסקים רק בכיבוי שריפות
שירותי כבאות והצלה בארץ ובעולם עוסקים על בסיס קבוע ויומיומי בכיבוי שריפות או דליקות. תפקידם של שירותי הכיבוי הוא להגיע למקום בו פרצה שריפה על מנת לכבות אותה, לחלץ את בני האדם הנתונים בסכנה וגם למנוע נזקים לציוד ולרכוש. הגדרת התפקיד הזו מוכיחה כי שירותי הכבאות לא עוסקים רק בכיבוי שריפות ויש להם אחריות רבה.
2. מערכת גילוי וכיבוי אש יכולה להציל חיים
כל אזרח צריך לדעת שיש מערכות גילוי וכיבוי שיכולות להציל חיים. מערכות אלו מותקנות בבתים פרטיים, דירות, מבנים משותפים, רבי קומות, מוסדות ציבוריים ועוד. מערכות גילוי וכיבוי פועלות באופן אוטומטי וללא תלות בהימצאות אדם במבנה.
3. להבה היא תערובת של גזים ומוצקים
אי אפשר לדעת הכל על כיבוי אש מבלי להזכיר ממה מורכבת להבה. רובנו יודעים לזהות את צבע הלהבה המשתנה לפי הטמפרטורה, אך רק מעט בוחנים לעומק את הרכבה של הלהבה. זו למעשה תערובת של גזים ומוצקים הנמצאים בעיצומו של תהליך תגובה כימית. התגובה פולטת קרינת אור נראית וגם קרינת תת-אדום.
4. מערכות גילוי וכיבוי אש מותקנות על פי חוק
התקנה של מערכות כיבוי היא אינה פריבילגיה. יש שורה ארוכה של עסקים, ארגונים או מוסדות הנדרשים על פי חוק לבצע התקנה מן הסוג הזה. מטרת החוק היא לצמצם את רמת הסיכון הנשקפת לעובדים ולעוברים ושבים. הקפדה על תקנות החוק מונעת סנקציות פליליות וקנסות. בנוסף, ההתקנה מבוצעת על ידי אנשי מקצוע מוסמכים עם רישיון.