הרחקת יונים
אמצעי הרחקה, הדברה ומניעה יכולים להרחיק סוגים שונים של יונים מאזורי מגורים או שטחים ציבוריים. הרחקה מן הסוג הזה חשובה בין היתר כי היונים מעבירות מחלות, גורמות לפגיעה באיכות החיים ויוצרות אווירה לא נעימה בגלל הלשלשת שהן משאירות אחריהן. יתרה על כך, נוכחות רבה מדי של יונים עלולה להביא להגדלת הנוכחות של חרקים, מזיקים, מעופפים וכן הלאה.
הרחקה אפקטיבית צריכה לבוא לידי ביטוי באמצעי שמגן על האזור מפני חדירת יונים, אך למשך זמן וללא צורך בתחזוקה קבועה מצד המשתמשים. בנוסף, רצוי להתייעץ עם אנשי מקצוע אם רוצים להרחיק יונים בלי לפגוע בהן ולדעת איך לבחור את החברות הנכונות לטובת המשימה.
כיצד מבצעים הרחקת יונים?
הרחקת יונים יכולה כיום להתבצע בכמה שיטות מרכזיות והיכרות עם ההבדלים ביניהן היא תנאי לפעולה מוצלחת:
א. דוקרנים – השיטה הנפוצה והזמינה ביותר שמונעת מבחינה טכנית את הנוכחות של היונים בסביבת הבית, העסק או הבניין היא דוקרנים. את הדוקרנים אפשר למצוא מפלסטיק, מתכת ונירוסטה וניתן גם לשלב בין סוגים שונים של דוקרנים כדי להגביר את האפקטיביות.
ב. רשתות – עוד אמצעי זול ויעיל עבור הרחקת יונים הוא כמובן הרשתות. ברשתות משתמשים כדי להרחיק את היונים ממקומות מסתור, כגון חדרי כביסה או חדרי פטיו. בכל אחד מהמקרים הללו, הדגש הוא על התקנה חד פעמית של אמצעי הרחקה קבוע שלא פוגע ביונים ונחשב מאוד יעיל בכל תנאי מזג האוויר.
ג. דחלילים – יש כאלה שבוחרים בפתרון האסתטי של הצבת דחלילים על מנת להרחיק לא רק יונים אלא גם עורבים ובעלי כנף אחרים. את הדחלילים ניתן להציב בצורה של ינשופים או בצורת בני אדם. הבעיה היא שהדחלילים מתאימים רק לשטחים גדולים יחסית כמו שטחי חקלאות, ופחות לסף דלתות וחלונות של בתים פרטיים.
מלבד האמור לעיל, ישנם אמצעים אלקטרוניים ומכשירי הדברה עבור הרחקת יונים. אמצעים אלקטרוניים נחשבים גם הם יעילים, אך העלות שלהם גבוהה והם מתאימים בעיקר לשימוש מוסדי ומסחרי. מנגד, אמצעי ההדברה פחות הומניים ולרוב גם לא יעילים כמו השאר.